Vårt daglige brød

Frokost & Mellommåltid
>60 min
Antall porsjoner:
Dette er grunnoppskrift til et brød i en form som tar 1,5 liter. Det er ingen konkret oppskrift på grovt brød eller loff, rugbrød eller havrebrød. Det er rett og slett det mengdeforholdet jeg bruker når jeg baker brød, og som gjør det så enkelt å slenge sammen noe om kvelden. Når forholdet mellom tørt og vått, gjær, fett, søtt og salt er på plass, er det langt mer overkommerlig å bake brød enn når man må begynne å finlese oppskrifter. Dette er rett og slett en liten hjelp på veien til å bli daglig brødbaker - uten at det oppfattes som stressende på noe vis.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

7-8 dl mel (Jeg blander grovt og fint, ulike melsorter og havregryn. Blir aldri helt likt, men har funnet ut hva alle i familien liker. Prøv dere frem.)
3-4 dl lunkent vann
2 spiseskjeer Helios Olivenolje
25 gram fersk gjær (1/2 pk)
1 klype Helios Himalayasalt
1 spiseskje Helios Agavesirup

Instruksjoner

Mel blandes og gjæren røres ut i lunkent vann.
Salt, søtt og olje tilsettes i melblandingen.
Alt blandes. Jeg rører det hele litt sammen så jeg får opp alt melet, og lar kjøkkenmaskinen gjøre resten av jobben.
Deigen står ca ti-femten minutter til elting. Jo lenger deigen eltes desto bedre blir brødet, er min erfaring.
Deretter settes bollen med deig på lunt sted i 30-40 minutter med plastfolie.
Deigen has i formen. Siden deigen er ganske løs, bruker jeg slikkepott når jeg skal dandere den på plass.
Settes på ny til heving med kjøkkenhåndkle over i 30 minutter.
Stekes deretter i ovn på 200 grader varmluft i ca 35 minutter. Dette er perfekt for min ovn.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter