Rabarbra og jordbær syltetøy med lønnesirup og kardemomme

Frokost & Mellommåltid
>60 min
Antall porsjoner:
Rabarbra og jordbær er en god kombinasjon, og med en liten klype kardemomme blir det utrolig godt! Lønnesirup gir en naturlig sødme.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

200 g rabarbra, i terninger
50 g jordbær
100 g Helios Lønnesirup
2 ss sitron, saften av
1 klype salt
1/2 ts Helios Kardemomme

Instruksjoner

Rabarbra deles i terninger og jordbær deles i to.
Finn frem en middels stor kjele og tilsett rabarbra og jordbær sammen med lønnesirup, sitron og salt. Kok opp og la det koke i ett par minutter.
Skru ned varmen og la det tre i ca. 30 minutter, rør underveis.
Ta vekk av platen og rør inn kardemomme, la det avkjøles mer før du smaksetter med mer kardemomme etter egen smak.
Hell over på lufttette glass og oppbevar i kjøleskapet opp til 2 uker.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter