Nøttepålegg

Frukost & Mellanmål
15 min
Antall porsjoner: 1
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

250 g Helios Hasselnøtter
4 ss kakao
4 ss Helios Kokosblomstsukker
1/8 ts salt
1/4 ts Helios Vaniljepulver

Instruksjoner

Sett stekeovnen på 200 grader.
Fordel hasselnøtter på et bakepapirkledd stekebrett og stek de i ovnen i 5 minutter.
Legg nøttene over på et kjøkkenhåndkle og bruk dette til å gni av mest mulig av det brune skallet.
Ha nøttene over i ei matmølle eller en kraftig blender og kjør til du har skinnende glatt hasselnøttsmør. De første minuttene må du stoppe maskina og bruke en slikkepott for å skrape massen ned fra kanten. Etterhvert som massen holder seg nede kan den bare gå uten at du gjør noe.
Tilsett kakao, sukker, salt og vaniljepulver og kjør sammen til alt er blanda.
Hell over på tett glass og oppbevar i romtemperatur.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter