Nøtte- og sjokoladepålegg

Frokost & Mellommåltid
30 min
Antall porsjoner: 1
I kategorien sjokoladepålegg, kan vi trygt hevde at dette er «sunt»! Det inneholder ikke tilsatt sukker, men er søtet med dadler og fiken. Når vi i tillegg vet at det er hjemmelaget av kun naturlige økologiske råvarer, spiser vi det med ekstra god samvittighet. Trenger vi nevne at både små og store garantert digger dette pålegget?
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

150 g Helios Hasselnøtter

50 g Helios Valnøtter

150 g Helios Dadler

150 g Helios Fiken

150 g mørk sjokolade, gjerne økologisk

0,5 dl Helios Kokosolje

150 gram smør, gjerne økologisk
ca
1 dl fløte, gjerne økologisk

1 ts Helios Vaniljepulver

Instruksjoner

Start med å riste hasselnøttene i en tørr panne på middels varme.
De er ferdige når det begynner å dufte varme hasselnøtter.
Sett pannen til side for avkjøling av nøttene.
Om du vil kan du fjerne skallet på nøttene ved å gni dem i hendene eller riste dem i en boks med lokk.
Legg dadlene i en gryte med litt vann sammen med fikenene.
De skal deretter kokes møre, dette tar et par minutter.
Smelt smør og ha i sjokoladen slik at den smelter.
Bland inn kokosoljen.
Ha nøtter, fiken og dadler i en food processor og kjør det glatt.
Tilsett fløte og vaniljesukker og fortsett kjøringen til det blir en fin masse.
Bland også inn sjokolade- og smørblandingen.
Ha sjokoladepålegget over på glass og oppbevar i kjøleskapet.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter