Heliosbrød

Frokost & Mellommåltid
>60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

300 g økologisk hvetemel
100 g Helios Sammalt speltmel
50 g Helios Rugmel
50 g Helios Havregryn, store
2 ts Helios Himalayasalt
¼ ts tørrgjær
4 dl vann (eller myse om du har)

Instruksjoner

Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen.
Det skal ha konsistens som grøt.
La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over.
Dagen etter heller man deigen ut på et melet bakebord og bretten den sammen fire ganger
Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen.
La den heve tildekket i tilsammen 2 timer.
Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250°C.
Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket.
Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter.
Ta av lokket, sett ovnen på 220°C og la det steke i 15 minutter til.
Avkjøl brødet på rist.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter