Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Havrekjeks med sjokolade og valnøtter

16 stk
Er du glad i valnøtter og sjokolade? Da er disse kjeksene en vinner.

Ingredienser

150 g havremjøl (malt havregryn)
50 g Helios havregryn
0,5 ts bakepulver
0,5 ts Helios vaniljepulver
75 g Helios rårørsukker
100 g mjukt smør
1 egg
100 g mørk sjokolade
1 dl Helios valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.

  2. Mal havregryn til havremjøl i ei matmølle, eller bruk ferdig havremjøl fra butikken.

  3. 3. Ha alle ingrediensane i ein bakebolle, med unntak av egget, sjokoladen og valnøttene, og bland saman ved hjelp av ein K-spade. Har du ikkje kjøkkenmaskin tilgjengeleg kan du bruke fingrane i staden og smuldre saman deiga.

  4. Bland i egget.

  5. Grovhakk sjokoladen og valnøttene og bland inn.

  6. Bruk to spiseskeier og set 16 toppar på eit bakepapirkledd steikebrett.

  7. Steik midt i ovnen i 18-20 min, til kjeksa er gylne i kanten. La kjeksa avkjøle på brettet.

    Kilde: Oppskrift og bilete er utarbeida som ein del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS