Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Riskrem med tindved

En annen vri på riskrem med skjørost som er bra protein. Tindved brukes som medisinplante i kinesisk medisin. Den heter også havtorn, det passer godt på bær som vokser på tornekledde kvister i sandrik jord ved havet.

Vanligvis kokes bær og søtning og jevnes med maizenna når man lager bærsaus. Jeg vil ta vare på det meste av plantestoffer i bærene og tykner derfor bare sausen med litt gelatin eller agar agar.

Ingredienser

Riskrem: 
350 g gresk yoghurt, vanilje (ett beger)
300 g skjørost (ett beger)

Saus av tindvedbær: 
100 g tindvedbær (hagtornbær), friske eller frosne (har du ikke tindved, kan multer brukes)
3 ss Helios agavesirup 
1 ts Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel som kan røres inn i både kalde og varme retter)

Fremgangsmåte

  1. Ha bærene i en bolle. Tilsett Johannesbrødkjernemelet. Kjøres sammen med stavmikser.

  2. Smak til med agavesirup. Sett sausen kaldt så den får tykne litt.

  3. Har du ikke Johannesbrødkjernemel så kan du bruke Maizenna, men da må du gi bærpureen et oppkok og røre inn maizennajevningen.

  4. Pynt gjerne med noen tindvedbær og lett ristede mandler/mandelflak.

     

Kilde:
Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS