Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Melkefri Mac & Cheese

4 personer
Når du leser denne ingredienslisten, så tipper du neppe at dette er en fyldig, smaksrik ostesaus som skal bli til den populære retten Mac&Cheese.
Ostefri ostesaus får smak av et par skjeer næringsgjær, full av gode byggeklosser. Prøv du også. Bestill næringsgjær på nett eller på helsekost, resten får du i helt vanlige kjedebutikker. Så kan denne retten fort bli familiens nye favoritt.

Ingredienser

Helios glutenfri pasta 
2,5 dl mandelpotet i terninger
0,5 dl gulrot i terninger
0,75dl gul løk, hakket
1,7 dl kokende vann (bruk grønnsakskraften)
1 dl Helios cashewnøtter
0,5 dl Helios kokosmelk
2 ss næringsgjær
1 ss Helios sitronsjuice
1 ts havsalt
¼ ts hvitløkspulver
¼ ts Helios paprikapulver
Keyennepepper etter smak (strø litt på hver porsjon)

Fremgangsmåte

  1. Kok opp pasta, slå av kokevannet og sett til side. 

  2. Ha potet, gulerot og løk i en kasserolle, dekk med vann, kok opp og kok i 8-10 minutter til grønnsakene er møre (koketiden varierer med hvor store terninger du har skåret)

  3. Ta grønnsakene over i en blender, sammen med 1,7 dl av kokevannet og resten av ingrediensene.

  4. Kjør til en jevn, fyldig saus.

  5. Hell sausen over pastaen, fordel i skåler og gi hver skål et lite dryss kayennepepper.

  6. Nyt med det samme.


    Kilde:
    Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Tips:

Retten er nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS