Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Pizza med glutenfri bunn

3 pizzaer
Smak av helg! Denne pizzaen er laget med vår glutenfrie, lyse bakemiks.

Ingredienser

500 g Helios Lys Bakemiks

1 ss sukker

1 pose tørrgjær

4 dl væskeblanding bestående av like deler melk, vann og yoghurt eller rømme

1 ts salt

4 ss Helios Olivenolje

Ønsket fyll som tomatsaus, revet ost, mozzarella, paprika, pepperoni etc. 

Fremgangsmåte

  1. Ha bakemiks, sukker, gjær og salt i en bakebolle. Hold igjen litt av bakemiksen til utbaking. 

  2. Varm forsiktig opp melk og bland inn yoghurt, olje og vann slik at du får en lunken blanding. 

  3. Bland det våte med det tørre. Elt til du har en jevn, fin deig. Deigen skal være elastisk og lett å jobbe med, så tilsett mer væske eller mel ved behov.

  4. La heve i 1 time på et lunt sted under et kjøkkenhåndkle. 

  5. Forvarm ovnen med stekeplaten/pizzaformen til 230 grader. 

  6. Del deigen i tre like store emner, og kjevl ut hver pizza på en melet overflate. Legg over på et varmt stekebrett. Prikk hull i deigen med en gaffek og forstek bunnen i et par minutter. 

  7. Ta ut bunnen og ha på saus og ønsket fyll. Stek pizzaen i ca. 12 minutter, men følg med; det går fort! Snu gjerne litt på formen underveis slik at pizzaen blir jevnt stekt. 



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Pappa uten gluten / @pappautengluten 

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS