Content1 | col1

Gjør kroppen sommerklar - innenfra!

Den beste skjønnhetspleien i verden får du via maten. Vit hvordan du spiser deg enda vakrere!

  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn
Skrevet av Mona Kwon Vestengen
Publisert: 29.04.2016
Det er ingen hemmelighet at maten du spiser kan påvirke både hud, hår og helse. Får du ikke i deg alle næringsstoffene som kroppen din trenger, kan det nemlig gi utslag på flere områder – også på utseendet ditt.

Det er nesten bortkastet å bruke penger på antirynkekremer, hvis du ikke motvirker dannelsen av rynker fra innsiden. Og det samme gjelder når det kommer til flotte shampoer til håret, og dyre serum til neglene.

Prøv naturens virkemidler for a° gjøre din hud smidig og klar for sol og sommer! Her er næringsstoffene du trenger – og matvarene du bør spise.

Mindre rynker

Det er ikke bare du som merker at tiden går. Det gjør også kroppen din – og huden din. Hudcellene utsettes hele tiden for angrep av frie radikaler som kan bryte dem ned og forårsake for tidlig aldring. Men spiser du mye antioksidanter, hjelper du hudcellene til å beskytte seg mot skade.

Særlig vitamin C bidrar til å utsette aldringsprosessen – noe skjønnhetsbransjen har vært klar over lenge. Men hvorfor ikke gi huden C-vitaminer fra innsiden også?

C-vitaminer og andre antioksidanter finner du spesielt i frukt og grønnsaker – prøv for eksempel et glass økologisk blåbærjuice fra Helios, en ren juice som er proppfull av antioksidanter.

Flottere hudfarge

Matt og gusten hud kan motvirkes med å spise riktig. En viktig ingrediens er betakaroten, som lagres i hudcellene og farger underhudsfettet gyllent. Får du i deg nok betakaroten kan du faktisk oppleve større effekt av solstrålene når du ønsker å bli brun.

Mange opplever også° at de får glattere og friskere hud når de spiser betakaroten. En skikkelig antioksidant-bombe med betakaroten og C-vitamin finner du i Helios’ økologiske gulrotjuice.

Glattere hud

De sunne fettsyrene bidrar til å bevare huden din smidig og glatt, og kan hindre at den blir tørr. Du vet sikkert at fet fisk inneholder disse sunne fettsyrene, men visste du at du også finner dem i avocado, økologiske paranøtter og knekkebrød med chia og havre fra Helios ?

Vitamin E er med på å bygge opp muskler og vev, og forebygger tørr og glansløs hud. Dette vitaminet finner du for eksempel i nøtter, spesielt i mandler - og Helios’ økologiske mandelsmør er dermed en god kilde til vitamin E.

Sunt hår og sunne negler

Spiser du for lite B-vitaminer, kan du oppleve at håret blir matt og fett, at hodebunnen flasser – eller unormalt håravfall. Hjelp din daglige hårpleie med å spise nok av de viktige vitaminene, som du blant annet får i grønne grønnsaker, bananer og i Helios’ økologiske kidneybønner.

Sink har også mye å si for at hår og negler skal vokse sunt og fint. Proteiner inneholder gjerne sink, men du finner det også i grove korprodukter. Helios’ økologiske havregryn er en god kilde til både B-vitaminer og sink.

ØKOLOGISK SKJØNNHETSPLEIE: Helios har de rene produktene som gir deg skjønnhetspleie innenfra. Her er bare litt av det store utvalget.

Velg smart - velg økologisk

Når du først er opptatt av å hjelpe kroppen med kostholdet ditt, er det smart å velge økologiske matvarer. Da vet du at maten er rikest mulig på de viktige næringsstoffene du er på jakt etter. I tillegg er økologisk mat fri for unødvendige tilsetningsstoffer som jukser med utseende og smak, og så slipper du rester fra kjemiske sprøytemidler i produktene.

Istedenfor at kroppen må bruke energi på å kvitte seg med elementer fra maten som den ikke vil ha, kan den bruke all energi på å utnytte de gode næringsstoffene best mulig. Da er det logisk å spise økologisk mat!


Item: 1947 is not available.

Lett å spise godt uten kjøtt

29.04.2016 Det er godt for både helse, miljø og lommebok å ha en vegetardag i uka.
Les mer »

Smart mat for deg som trener

29.04.2016 Det er ikke ett fett hva du putter i deg. Her får du tipsene til hvordan du får mest mulig ut av treningen din!
Les mer »

Vet du egentlig hva du spiser?

29.04.2016 Ikke la deg lure av sminke og kunstig smak på maten.
Les mer »
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS