Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Kanelgifflar

Middels
ca 24 boller
Ekte ceylon kanel og kokosblomstsukker i fyllet gjør giflene ekstra smakfulle og søte!

Ingredienser

900 g hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk
1 pk tørrgjær
150 g Helios kokosblomstsukker
1 ts Helios kardemomme
1 ts salt
1 egg
150 g smør i terninger
1 egg til pensling
perlesukker til topping

Fyll:
4-5 ss mykt smør
2 ss Helios ceylon kanel
4-5 ss Helios kokosblomstsukker

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingredienser, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin og elt på middels fart i ca. ti min til du har en deig som slipper bakebollen. Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye min, til du har en jevn deig. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse, 1-2 timer.

  2. Kjevle deigen til et stort rektangel. Smør på det myke smøret og strø over kanel og sukker. Rull sammen og del opp i 5 cm tykke strimler (lager du de for smale vil de velte).Sett giflene på et bakepapirkledd stekebredd og la etterheve i ca 30 min under et klede.

  3. Sett stekeovnen på 180 grader, pensle giflene med egg og strø perlesukker på. Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. Avkjøl på rist og NYT!

    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

     

Relaterte produkter

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS