Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Epleterte

Lett
8-10 porsjoner
Norske epler, mørkt mandelsmør, lønnesirup, knasende bunn....trenger vi å si mer?

Ingredienser

Bunn:
Ferdig kjøpt butterdeig (eller lag selv)
Fyll:
1/2 glass Helios mandelsmør mørkt
4-6 epler i skiver
25 g smør
3 ss Helios lønnesirup
4 ss eplegelé
2 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Kjevle ut bunnen og legg den i en godt smurt paiform. Prikk bunnen med en gaffel.

  2. Smør et lag med mandelsmør på bunnen. Legg på epler i skiver. Smelt smør og rør fort sammen med lønnesirup. Pensle overflaten av eplene med smør/sirup-blandingen. Stek terten midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.

  3. Varm forsiktig opp eplegelé og vann. Når terten er ferdig pensler du blandingen over eplene. Server med vaniljesaus eller is.

Tips:

Bytt gjerne ut mandelsmør med et av våre andre nøttesmør!
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS