Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Hjemmelagde tortillalefser

Lett
8 - 10 lefser

Taco er fast følge på mange fredagsbord. Lager du tortillas selv har du full kontroll på ingrediensene, og ikke minst smaker ferske tortillas herlig! Du kan velge om du lager dem med hvete eller spelt, som oppleves som litt lettere fordøyelig av mange. Tortillas kan i tillegg til taco brukes til mye annet.

Prøv dem med ymse fyll som blant annet turmat.

Ingredienser

450 g siktet hvetemel
2, 5 dl vann
0,5 dl Helios bakeolje (raps)
1,5 ts Helios bakepulver
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Elt det hele sammen og la deigen hvile i omtrent 15 minutter.

  2. Del deigen i 8-10 deler og rull delene ut til sirkler. Bruk mel til utkjevlinga om deigen sitter fast i underlaget. Kjevle lefsene ut så de passer til en stor stekepanne. De skal være forholdsvis tynne, men ikke så tynne at de ryker når du flytter på dem.

  3. Stek tortillaene på hver side på middels til høy varme i ei tørr teflonpanne. Tortillaene skal skal få mindre flekker med en lett brunfarge, men må ikke svis (da blir de helt stive). Klem ned eventuelle bobler som blåser seg opp under steking med stekespaden.

  4. Legg den ferdigstekte tortillaen rett i en ildfast form med lokk, i stekepose eller pakk inn i aluminiumsfolie.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Mias mat.

Relaterte produkter

Item: 1547 is not available.Item: 1316 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS