Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Bakt ostekake

Lett
1 kake (diameter 25 cm)
Mias (Mias mat) mormor har inspirert henne til å laget denne deilige ostekaken! Vi blir også inspirert - takk for oppskriften!

Ingredienser

Bunn:
80 g siktet hvetemel
80 g Helios havregryn små
1 økologisk egg
40 g smør
80 g Helios rårørsukker lyst

Fyll:
250 g kremost naturell
2 økologiske egg
150 g Helios rårørsukker lyst
2 ts Helios vaniljesukker

1/2 økologisk sitron


Topping:
6 dl økologisk rømme
2 ts Helios vaniljesukker
70 g Helios rårørsukker lyst
Friske blåbær og jordbær til pynt

Fremgangsmåte

  1. Temperer egg, smør og kremost. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen og klem den utover ei bakepapirkledd kakeform..

  2. Vask sitronen godt og riv av zesten. Visp eggene (til fyllet) og rør dem sammen med kremosten. Tilsett sukker, vaniljesukker og zest og bland det hele godt sammen. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.

  3. Hell fyllet over bunnen og stek i 25 minutter på 180 °C.

  4. Bland sammen lettrømme, vaniljesukker og sukker til toppingen. Hell dette over kaka når den har fått kjølt seg ned i omlag fem minutter. Kjøl kaka ned til romtemperatur og la den stå kaldt i noen timer før servering. Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.

  5. Pynt gjerne kaka med bær rett før servering.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Mias mat.

Relaterte produkter

Item: 1316 is not available. Item: 1546 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS