Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Speltbriks

Middels
Herlige speltbriks som alle i familien liker. Smør på økologisk smør og legg på ditt favorittpålegg - så enkelt, så godt!

Ingredienser

Polish:
500 g vann
500 g Helios sammalt spelt
50 g gjær

Påslag:
500 g Helios siktet spelt
150 g skoldet siktet rug
150 g Helios grapefruktjuice
17 g havsalt

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til Polishen og la denne stå til gjæren begynner å virke skikkelig (boble). Ha i alle de andre ingrediensene (påslag) og elt deigen i 5 minutter på sakte fart. Elt så deigen i 5 minutter på høy hastighet.

  2. For å lage «skolding» har du den siktede rugen i en bolle og heller kokende vann over til det dekker melet. La stå til det blir «grøt». Når deigen er ferdig eltet (trinn 1) eltes den kalde skolda melblandingen inn. Deigen skal være glatt og smidig med et strekkbart glutennett.

  3. La deigen heve godt. Bak ut briksene til ønsket form og la etterheve i ca en halv time. Stek brødene på 225 grader i ca 10-12 minutter.

Tips:

Rull briksene i sesamfrø eller solsikkekjerner før steking.

Relaterte produkter

Item: 1203 is not available.Item: 1319 is not available.Item: 1309 is not available.Item: 1315 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS