Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Selenes småkaker

Lett
10 - 15 porsjoner
Prøv en ny småkake til jul i år… Vi har brukt lønnesirup som utgangspunkt for Helios sin variant av de tradisjonelle pepperkakene. Akkurat passe krydret, med en rund god smak! Etter tips fra en venn på Facebook har vi kalt de Selenes småkaker. Håper det smaker!

Ingredienser

100 g økologisk smør
100 g Helios lønnesirup
100 g Helios lyst rårørsukker
4 ss fløte
1 ts Helios ceylon kanel malt
1 ts Helios kardemomme malt
½ ts økologisk ingefær
½ ts økologisk sort pepper
1 ts Helios bakepulver med vinstein
Ca 250 g siktet hvetemel
1 eggehvite – fra økologisk egg

Fremgangsmåte

  1. Ha smør, lønnesirup, sukker, krydder og fløte i en kjele. Rør rundt til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg opp. La blandingen avkjøles til romtemperatur.

  2. Ha eggehviten i blandingen og sikt inn mel og bakepulver. Rør godt sammen og la deigen hvile i kjøleskap noen timer – eller natten over.

  3. Kjevle ut deigen til en tynn leiv og stikk ut kaker med pepperkakeformer. Legg kakene på en papirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 6 minutter.

Tips:

Du må jobbe raskt med deigen ved kjevling - ellers blir den veldig klissete!
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS