"An apple a day..."!

Eple er en kjent og kjær frukt som finnes i et utall varianter. Smak og farge varierer fra sort til sort. I følge Opplysningskontoret for frukt og grønt spiser hver nordmann i snitt 12 kilo epler hvert år, så det er nok en del som allerede har funnet frem til sin favoritt. Eple stammer opprinnelig fra Asia, men kom til Europa for mange tusen år siden. Frukten spises gjerne naturell, men brukes også mye i bakverk, desserter og annen matlagning.

Næringsmessig bør du spise eplet med skallet på da du finner den høyeste andelen av C-vitaminer rett under skallet. For øvrig er epler rik på fiber og sies å være gunstig for fordøyelsen.

Merk deg 17. oktober som er Den Norske Epledagen. Hva med å feire denne flotte frukten med å bake vår uimotståelig gode eplekake eller saftige eplemuffins?

Flere artikler

Lær mer

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS