• Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Speltknekkebrød med ost

Økologisk

Et herlig knekkebrød bakt av urspelt, frø, ekte Emmentaler-ost, kaldpresset olivenolje og havsalt. Knasende sprøtt med en deilig smak av ost. Luftig, men gir god metthetsfølelse.

Emmentalerosten er den klassiske, gule sveitserosten med hull - den sveitsiske originaler som vår egen Jarlsberg er modellert etter. Osten fremstilles av kumelk av høyeste kvalitet, er svært næringsrik og blir av mange kalt «Ostenes konge». Smaken er mild og nøtteaktig smak, og balanserer spelten perfekt. 

Bruksområde:

Passer like godt til frokost, som mellommåltid eller til kveldsmat. Praktisk å ha stående på jobb eller ta med på tur.

Tilleggsinformasjon:

Spelt er et kornslag med lang historie. I moderne tider tok hvete i stor grad over for spelt, men kornarten har de siste årene fått fornyet popularitet. Spelt blir gjerne brukt av dem som tåler vanlig hvete dårlig, ettersom det har et svakere gluten og mindre tungtfordøyelige karbohydrater (fruktaner). Spelt har et høyt innhold av bl.a. jern, protein, enumettede fettsyrer, fiber og mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og sink.

Men spelt er ikke bare spelt. Mye av spelten på markedet kommer fra arter som er krysset med hvete, fordi disse er mer økonomisk gunstige å produsere.I våre knekkebrød har vi valt å bruke Oberkulmer Rotkorn som er en av de urgamle, uforedlede sortene.

Selges i alle Life-butikker, på life.no og meny.no. 

Næringsinnhold:

Energi 1807 kJ/433 kcal
Protein 19,2 g
Karbohydrater 42,8 g
- hvorav sukkerarter 1,2 g
Fett 18,1 g
- hvorav mettede fettsyrer 4,8 g
- hvorav enumettede fettsyrer 4,1 g
- hvorav flerumettede fettsyrer 9,2 g
Kostfiber 10,4 g
Natrium 0,8 g

Innhold:

Sammalt speltmel* (55 %), Emmentaler-ost* (11 %, inneholder melk), solsikkefrø* (11 %), siktet speltmel* (5 %), havregryn*, linfrø* (3 %), sesamfrø* (2 %), havsalt, gjær, byggmalt-ekstrakt*

* = fra godkjent økologisk jordbruk.

Merking:

debio

Allergener:

Inneholder gluten, melk og sesam.

Relaterte produkter

Item: 1695 is not available.Item: 1842 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS