Oppskriftskreatør: Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.
Sjokolademousse
½ brokkoli
4 stk modne avokadoer
3 ss kakaopulver
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ss honning
Topping
4 ss finhakkede peanøtter
4 ss Helios Havregryn
1 økologisk sitron eller appelsin
Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.
Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.
Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.
Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.
Ingredienser
Sjokolademousse
½ brokkoli
4 stk modne avokadoer
3 ss kakaopulver
1 ts Helios Vaniljepulver
2 ss honning
Topping
4 ss finhakkede peanøtter
4 ss Helios Havregryn
1 økologisk sitron eller appelsin
Instruksjoner
Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.
Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.
Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.
Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.