Rocky Road med popcorn og mørk sjokolade

Dessert
15 min
Antall porsjoner: 20
Vår versjon av Rocky Road er en vegansk og litt sunnere variant av det klassiske julegodteriet med mørk sjokolade, nøtter, tørket frukt og popcorn . Enkelt, supergodt og perfekt på julebordet, eller bare når du har lyst på noe godt.

Ingredienser

2 dl Helios mandler eller hasselnøtter
1 dl Helios gresskarkjerner eller solsikkefrø
2 dl Helios tørket frukt (tranebær, rosiner, aprikoser)
3 dl poppet popcorn (eller puffet ris)
200 g mørk vegansk sjokolade (70% kakao)

Instruksjoner

Rist nøttene og frøene i en tørr panne (valgfritt, men gjør at de smaker enda bedre).
Hakk den tørkede frukten grovt.
Hell popcornen i en større skål.
Knus dem lett med neven slik at de blir litt mindre.
Legg litt av popcornet til siden og bruk senere som topping.
Hell i nøtter, frø og den tørkede frukten.
Smelt sjokoladen i vannbad og hell ned i skålen.
Vend rundt slik at alt dekkes av sjokoladen, og putt så i en ca 20x20 cm stor form dekket med bakepapir.
Bruk en slikkepott for å presse sammen alt slik at det holder seg sammen når sjokoladen stivner.
Topp med litt popcorn.
Putt i kjøleskapet eller fryseren til det har stivnet helt.
Ta ut av formen og legg på en skjærefjøl. Hakk, eller bryt, i mindre biter.
Server i en skål.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter