Disse pinnebrødene er kanelbolle-inspirert, men du kan også utelate kanelblandingen og lage dem plain, eller tilsette noe helt annet som ost og urter. Kun fantasien setter grenser!
Oppskriftskreatør: Caroline Schjærve
5 dl. Helios Speltmel
4-5 ss Helios Rårørsukker
2 ts. Helios Bakepulver
120 g. meierismør, smeltet
ca. 2 dl. vann
1 ts. Helios Himalayasalt
Pinner
Kanelblanding
1 ts. Helios Ceylon kanel
1/2 ts. Helios Kardemomme
Melisglasur av melis og fløte til dypping (kan sløyfes)
Bland sammen det tørre (skal du lage kanelvarianten har du i også krydderet nå. Eventuelt det du ønsker av annen smak).
Smelt smøret og ha i vannet.
Bland det våte og det tørre sammen, til du har en fast deig som er lett å jobbe med. Du kan måtte trenge mer væske eller mel.
Fordel deigen i emner, rull dem ut til lange pølser og snurr dem rundt pinnene.
Grill dem på glørene på bålet og dypp dem i litt melisglasur!
Ingredienser
5 dl. Helios Speltmel
4-5 ss Helios Rårørsukker
2 ts. Helios Bakepulver
120 g. meierismør, smeltet
ca. 2 dl. vann
1 ts. Helios Himalayasalt
Pinner
Kanelblanding
1 ts. Helios Ceylon kanel
1/2 ts. Helios Kardemomme
Melisglasur av melis og fløte til dypping (kan sløyfes)
Instruksjoner
Bland sammen det tørre (skal du lage kanelvarianten har du i også krydderet nå. Eventuelt det du ønsker av annen smak).
Smelt smøret og ha i vannet.
Bland det våte og det tørre sammen, til du har en fast deig som er lett å jobbe med. Du kan måtte trenge mer væske eller mel.
Fordel deigen i emner, rull dem ut til lange pølser og snurr dem rundt pinnene.
Grill dem på glørene på bålet og dypp dem i litt melisglasur!