Tofupoké bowl

Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 4
Den hawaiiske retten Poké bowl har blitt skikkelig trendmat i mange byer. Vanligvis lager man den med ris og marinert fisk, men det er minst like godt med marinert, grillet tofu servert sammen med saftig vannmelon, ris og grønnsaker.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Tofupokè bowl

2 pakker Helios tofu, naturell
3 dl fullkornsris
2 ss riseddik
3 ss Helios kokosflak
3 ss Helios sesamfrø
1 liten vannmelon
1 lime
2 sjampinjonger
1 agurk, halvert og i skiver
2 gulrøtter, skrelt og i biter
8 reddiker, tynt skivede
2 avokado
1 ark noritang

Marinade

4 ss riseddik
4 ss sesamolje
4 ss soyasaus
3 ss Helios lønnesirup
2 ss Helios tahini
2 vårløk, finhakket

Instruksjoner

Tofupokè bowl

Press forsiktig ut så mye væske som mulig fra tofuen med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir.
Skjær hvert tofustykke i 8 like store trekanter.
Rør sammen marinaden i en stor skål, legg tofu-trekantene i og vend rundt slik at de blir helt dekket av marinaden.
La de marinere i minst 30 minutter, men helst rundt 2 timer.
Snu bitene i marinaden et par ganger.
Kok risen i henhold til instruksjonene på emballasjen.
La den avkjøles litt og bland inn riseddik, kokosflak og sesamfrø.
Fordel i 4 boller.
Del vannmelonen i to og kutt av skallet.
Skjær terninger på 3-4 cm, skvis over lime og fordel terningene i bollene.
Skjær sopp i tykke skiver, pensle med marinade og legg dem på grillen sammen med tofubitene.
Grill på høy varme i ca. 2 minutter per side, til de har fått tydelige grillmerker.
Vend og pensle med marinade mens de grilles.
Dander resten av ingrediensene i skålene, hell marinaderestene over tofubitene og soppen.
Smuldre over nori og server.

Lignende oppskrifter