Spansk potetfat

Hovedrett
60 min
Antall porsjoner: 4
Inspirasjonen til denne retten kommer fra herlige spanske potetretter som patatas bravas, tortilla og hvitløkssopp. Men forskjellen er at vi steker alle grønnsakene i samme panne. Til slutt drysser vi over litt persille og drypper over rikelig med aioli. Så godt!

Ingredienser

800 g melne poteter
2 røde paprika
6 hvitløksfedd, med skall og lett knuste
1/2 dl olivenolje
2 ts paprikapulver
1/4 ts cayenne
1 ss tørket rosmarin
Salt
200 g skogssopp
500 g cherrytomater
1 stor neve persille, finhakket
Aioli

Instruksjoner

Sett ovnen på 200°C varmluft.
Del potetene i store båter eller biter, hakk paprikaen i lignende størrelse og legg i en ildfast form sammen med hvitløksfedd.
Drypp over rikelig med olje, krydder og salt og bland sammen slik at alt blir dekket.
Sett i ovnen og la det steke i ca. 25 minutter.
Legg så i soppen og tomatene.
Vend rundt i oljen og krydderet og sett formen tilbake i ovnen i ca. 25 minutter til, eller til potetene er ferdig og grønnsakene begynner å bli brune i kantene.
Ta ut formen fra ovnen og dryss persille over grønnsakene og drypp rikelig med aioli over (dersom aiolien er litt tykk kan den tynnes ut med litt vann).
Serveres med en god salat på siden.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter