Rødbete- og grønnkålspai

Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 8
En fantastisk glutenfri festpai med sødme fra rødbeter og honning og deilig knas fra valnøtter. Passer til alle anledninger.

Ingredienser

Paibunn

2,5 dl havremel
1 dl rismel
1 dl mandelmel
2 ss potetmel
110 g kaldt smør eller kokosolje
½ ts salt

Fyll

1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss kokosolje
2 grønnkålsblader
3 rødbeter
4 egg
1 ts fersk timian, hakket
1,5 dl havremelk
1/2 ts havsalt og pepper
100 g geitost
10 valnøtter
Honning

Instruksjoner

Paibunn

Hell havregryn og mel i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
Skjær smøret i terninger, hell i kjøkkenmaskinen sammen med saltet, og kjør til det får en smulete konsistens.
Hell i 1 spiseskje med iskaldt vann og kjør til paideigen begynner å henge sammen.
Hell i litt mer vann hvis det trengs.
Rull sammen deigen til en bolle og dekk den i plastikk.
La stå i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 180°C.

Tilbered fyllet mens du venter

Sett en stekepanne på lav/middelsvarme på komfyren.
Hakk opp løk og hvitøk.
Hell i halvparten av oljen og halvparten av den oppkuttede løken i pannen og la det steke i noen minutter.
Hakk opp grønnkålen, legg i pannen og la det stekes i et par minutter til det har myknet.
Legg over i en skål og hell i resten av oljen i pannen sammen med resten av den oppkuttede løken og timian.
Skrell og riv rødbetene grovt og legg dem i pannen sammen med eplecidereddiken.
La det stekes på lav varme i et par minutter.
Når rødbetene er litt møre og væsken har dampet vekk er de klare.
Kjevl ut paideigen slik at den er litt tykk og flytt den over i en paiform.
Bruk så håndflatene til å trykke den ned i formen slik at den dekker alle kantene.
Forstek i ovnen i 7-8 minutter, slik at deigen får en gylden overflate.
I mellomtiden pisker du egg, havremelk, salt og pepper sammen i en skål og vender kålen inn.
Spre rødbeteblandingen jevnt i paibunnen, hell eggblandingen over og fordel geitosten jevnt i store stykker.
Hakk valnøttene og dryss dem over.
Senk varmen i ovnen til 170 grader og stek paien i ovnen i 25-30 minutter.
Topp den ferdigstekte paien med litt honning.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter