Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Rødbete- og grønnkålspai
Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 8
En fantastisk glutenfri festpai med sødme fra rødbeter og honning og deilig knas fra valnøtter. Passer til alle anledninger.
Ingredienser
Instruksjoner
Paibunn
2,5 dl havremel
1 dl rismel
1 dl mandelmel
2 ss potetmel
110 g kaldt smør eller kokosolje
½ ts salt
Fyll
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss kokosolje
2 grønnkålsblader
3 rødbeter
4 egg
1 ts fersk timian, hakket
1,5 dl havremelk
1/2 ts havsalt og pepper
100 g geitost
10 valnøtter
Honning
Paibunn
Hell havregryn og mel i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
Skjær smøret i terninger, hell i kjøkkenmaskinen sammen med saltet, og kjør til det får en smulete konsistens.
Hell i 1 spiseskje med iskaldt vann og kjør til paideigen begynner å henge sammen.
Hell i litt mer vann hvis det trengs.
Rull sammen deigen til en bolle og dekk den i plastikk.
La stå i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 180°C.
Tilbered fyllet mens du venter
Sett en stekepanne på lav/middelsvarme på komfyren.
Hakk opp løk og hvitøk.
Hell i halvparten av oljen og halvparten av den oppkuttede løken i pannen og la det steke i noen minutter.
Hakk opp grønnkålen, legg i pannen og la det stekes i et par minutter til det har myknet.
Legg over i en skål og hell i resten av oljen i pannen sammen med resten av den oppkuttede løken og timian.
Skrell og riv rødbetene grovt og legg dem i pannen sammen med eplecidereddiken.
La det stekes på lav varme i et par minutter.
Når rødbetene er litt møre og væsken har dampet vekk er de klare.
Kjevl ut paideigen slik at den er litt tykk og flytt den over i en paiform.
Bruk så håndflatene til å trykke den ned i formen slik at den dekker alle kantene.
Forstek i ovnen i 7-8 minutter, slik at deigen får en gylden overflate.
I mellomtiden pisker du egg, havremelk, salt og pepper sammen i en skål og vender kålen inn.
Spre rødbeteblandingen jevnt i paibunnen, hell eggblandingen over og fordel geitosten jevnt i store stykker.
Hakk valnøttene og dryss dem over.
Senk varmen i ovnen til 170 grader og stek paien i ovnen i 25-30 minutter.
Topp den ferdigstekte paien med litt honning.
Ingredienser
Paibunn
2,5 dl havremel
1 dl rismel
1 dl mandelmel
2 ss potetmel
110 g kaldt smør eller kokosolje
½ ts salt
Fyll
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss kokosolje
2 grønnkålsblader
3 rødbeter
4 egg
1 ts fersk timian, hakket
1,5 dl havremelk
1/2 ts havsalt og pepper
100 g geitost
10 valnøtter
Honning
Instruksjoner
Paibunn
Hell havregryn og mel i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
Skjær smøret i terninger, hell i kjøkkenmaskinen sammen med saltet, og kjør til det får en smulete konsistens.
Hell i 1 spiseskje med iskaldt vann og kjør til paideigen begynner å henge sammen.
Hell i litt mer vann hvis det trengs.
Rull sammen deigen til en bolle og dekk den i plastikk.
La stå i kjøleskapet i 30 minutter. Sett ovnen på 180°C.
Tilbered fyllet mens du venter
Sett en stekepanne på lav/middelsvarme på komfyren.
Hakk opp løk og hvitøk.
Hell i halvparten av oljen og halvparten av den oppkuttede løken i pannen og la det steke i noen minutter.
Hakk opp grønnkålen, legg i pannen og la det stekes i et par minutter til det har myknet.
Legg over i en skål og hell i resten av oljen i pannen sammen med resten av den oppkuttede løken og timian.
Skrell og riv rødbetene grovt og legg dem i pannen sammen med eplecidereddiken.
La det stekes på lav varme i et par minutter.
Når rødbetene er litt møre og væsken har dampet vekk er de klare.
Kjevl ut paideigen slik at den er litt tykk og flytt den over i en paiform.
Bruk så håndflatene til å trykke den ned i formen slik at den dekker alle kantene.
Forstek i ovnen i 7-8 minutter, slik at deigen får en gylden overflate.
I mellomtiden pisker du egg, havremelk, salt og pepper sammen i en skål og vender kålen inn.
Spre rødbeteblandingen jevnt i paibunnen, hell eggblandingen over og fordel geitosten jevnt i store stykker.
Hakk valnøttene og dryss dem over.
Senk varmen i ovnen til 170 grader og stek paien i ovnen i 25-30 minutter.
Topp den ferdigstekte paien med litt honning.
Relaterte produkter
Helios Valnøtter
100 g
Lignende oppskrifter
Enchiladas med bønner
Stekt ris med grønnsaker
Chili sin carne med squash og potet
Daal med kokosmelk og mangochutney
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent