Granolabar

Frokost & Mellommåltid
60 min
Antall porsjoner: 14
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

100 g Helios Mandler
200 g Helios Havregryn
50 g Helios Solsikkekjerner
100 g honning
100 g Helios Peanøttsmør
100 g Helios Dadler
1 ts Helios Ceylon kanel
1/8 ts salt
50 g Helios Tørket aprikos
50 g Helios Tørket tranebær
1 dl vann

Instruksjoner

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
Legg havregryn, solsikkekjerner og hakkede mandler utover et bakepapirkledd stekebrett og plasser brettet midt i ovnen.
Rør rundt 1-2 ganger, og la steke i 15-20 min til det er gyllent.
Kok opp vannet og legg dadlene i. La de ligge i 5-10 min, slik at de mykner litt opp.
Kjør dadler og vann til en jevn puré ved hjelp av en blender eller en foodprosessor.
Varm opp honning og peanøttsmør og rør til det blir en jevn masse.
Bland så inn daddelpuréen.
Ha de ristet gryn over i en bolle og bland inn kanel, salt, grovhakket aprikos og tranebær.
Hell honningblandingen over og bland godt sammen.
Legg bakepapir i en ildfast form på ca 20 x 20.
Trykk blandingen godt sammen, ved hjelp av baksiden på en spiseskje eller knyttneven.
Sett den ildfaste formen i den varme ovnen igjen, og la det steke i 15-20 min til den er gyllen på toppen og har sett seg.
La granolaen avkjøle helt i formen før du deler den opp i passe biterr.
Oppbevares i tett boks eller kan fryses om du vil ha de lenge.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter