Sjokoladetrøfler med salt peanøttkaramell og bringebær

Snacks
>60 min
Antall porsjoner: 16
Sjokolade, peanøttsmør, dadler, salt og syrlige bringebær er en perfekt kombinasjon om man ønsker å lage en vegansk og litt sunnere søtsak.

Ingredienser

Sjokoladebunn

3 dl havregryn
3/4 dl kakao
1 klype flaksalt
16 ferske dadler, uten stein
1/2 dl kokosolje

Daddelkaramell

10 ferske dadler, uten stein
1 dl peanøttsmør
3 ss kokoskrem
1 klype flaksalt

Topping

100 gram mørk sjokolade
Frysetørkede bær (for eksempel bringebær) eller bærpulver, valgfritt
Flaksalt

Instruksjoner

Miks ingrediensene til bunnen til en glatt deig i en foodprosessor.
Trykk utt i en avlang bakeform.
Miks dadler, peanøttsmør, kokoskrem og flaksalt til en glatt og kremet karamell i foodprosessoren.
Bred peanøttkaramellen over sjokoladebunnen og sett i fryseren i minst 2 timer.
Ta ut og skjær i små stykker.
Knekk sjokoladen i biter og smelt over et vannbad.
La det avkjøles noe.
Drypp over stykkene og strø over flaksalt og frysetørkede bær.
Oppbevar i fryseren eller kjøleskapet, serveres avkjølet!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter