Salt og søtt i en herlig kombo! Fudge er søte små godbiter som passer perfekt som en deilig spiselig gave til noen du er glad i.
Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no
150 g smør
0,7 dl kremfløte
1,5 stk fint peanøttsmør med salt
50 g lønnesirup
350 g melis
Salte peanøtter til topping
Finn frem en form på ca. 20x30 cm og kle med bakepapir.
I en tykkbunnet kjele varmer du opp smør, fløte og peanøttsmør. Rør godt underveis og ta av platen når alt er smeltet sammen og det akkurat har startet å boble.
Hell blandingen over i en bolle og rør raskt inn lønnesirup og melis. Hell blandingen over i formen og spre jevnt utover.
Grovhakk peanøtter og strø over. Sett i kjøleskapet og la det stå i minst en time. Kutt i ønsket størrelse og oppbevar kjølig.
Ingredienser
150 g smør
0,7 dl kremfløte
1,5 stk fint peanøttsmør med salt
50 g lønnesirup
350 g melis
Salte peanøtter til topping
Instruksjoner
Finn frem en form på ca. 20x30 cm og kle med bakepapir.
I en tykkbunnet kjele varmer du opp smør, fløte og peanøttsmør. Rør godt underveis og ta av platen når alt er smeltet sammen og det akkurat har startet å boble.
Hell blandingen over i en bolle og rør raskt inn lønnesirup og melis. Hell blandingen over i formen og spre jevnt utover.
Grovhakk peanøtter og strø over. Sett i kjøleskapet og la det stå i minst en time. Kutt i ønsket størrelse og oppbevar kjølig.