Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Sjokolademousse med avokado og brokkoli

En deilig dessert med skjulte grønnsaker.

Ingredienser

Sjokolademousse: 
½ brokkoli
4 stk modne avokadoer
3 ss kakaopulver
1 ts Helios vaniljepulver 
2 ss honning

Topping:
4 ss finhakkede peanøtter
4 ss Helios havregryn
1 økologisk sitron eller appelsin

Fremgangsmåte

  1. Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.

  2. Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.

  3. Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.

  4. Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.

  5. Topp sjokolademoussen med nøtteblandingen og revet sitron- eller appelsinskall før servering. Tips: Pynt med frisk mynte og friske bringebær.

     
    Kilde:
    Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS