Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Berits sorte bønnegryte

Deilig og fiberrik bønnegryte med ristet maistortilla ved siden.

Ingredienser

10 skiver bacon, finhakket
2 medium rødløk, hakket
6 pressede hvitløksfedd
5 dl kylling/okse kraft (5 dl vann + 1 øko buljongterning)
3 dl Helios hakkede tomater
2 ss Helios tomatpuré
2 ts Worcester saus
2 ts chilipulver
5 dl kokte sorte bønner
0.5 ts havsalt
Kværnet pepper
1 bunt fersk koriander
Saften av en halv sitron
Maistortilla
Rømme - ikke lettrømme.

Garnityr: 
Finhakket vårløk
Rødløk
Rømme
Revet hard hvitost, f.eks parmesan 

Fremgangsmåte

  1. Skjær bacon i småbiter og stek det i 1 ss smør i en dyp jernpanne eller en jerngryte. Stek på medium temperatur i 5 minutter, til baconet begynner å slippe fett ut i pannen.

  2. Tilsett hakket løk og surr videre under omrøring i 5 minutter.

  3. Tilsett hakket hvitløk og surr videre i 2 minutter.

  4. Løs opp 1 buljonterning i 5 dl kokt vann, om du ikke har kraft. Slå kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver oppi gryten. Rør inn bønnene og varm opp til kokepunktet.

  5. La gryten småkoke i 5 minutter.

  6. Smak til med salt og pepper og rør inn grovhakket, fersk koriander og sitronsaft ved servering.


Kilde:

Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS