Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Indisk kyllingcurry gryte

4 porsjoner
En deilig og smakfull indisk kyllingcurry gryte.

Ingredienser

2 fedd hvitløk, finhakket
2 cm fersk ingefær, revet
1 rød chili, finhakket uten frø
Kokosolje til steking
2 ss Helios tomatpurè
2 gule løk
1 ts curry, gul eller rød (smak til)
½ ts cayennepepper
½ ts Helios spisskummen
3 bokser Helios hakkede tomater
1 boks Helios kokosmelk
2 store kyllinglår (øko eller gårdskylling)
4 ss hakket fersk koriander
Helios fullkornris 

Raita:
3 dl gresk yoghurt
1 agurk, raspet
2 vårløk, i tynne skiver
1 grønn chili, finhakket uten frø
½ ts havsalt

Fremgangsmåte

  1. Kokosolje, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.

  2. Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter.

  3. Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.

    I mens det står å små koker kan du steke kyllingen.   

  4. Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden.

    Raita: Passer perfekt til indisk kyllingcurry og andre sterke retter, da yoghurt og agurk demper de sterke smakene.

  5. Riv agurken på grovt jern og press ut vannet.

  6. Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili.

  7. Smak til med havsalt. Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  8. Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander.


    Kilde:
    Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS