Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Verdens beste sjokoladekake

Glutenfri, vegan og med sødme fra søtpotet.
Ovnsbaking av søtpotet tryller frem nydelig sødme, som gjør det enkelt for deg å gjemme søtpotet i barnas sjokoladekake. At sjokoladekremen er laget av dadler og kakao er det ingen av barna som kan drømme om. Det aller beste er at kaken er full av byggeklosser til kroppen og glutenfri så alle kan kose seg

Ingredienser

Kakebunn:
500g søtpotet (2 små søtpoteter)
Helios Ekstra virgine olivenolje til pensling
1 boks kikerter, laken (ca.10 ss eller 1 dl lake)
100 g mandelmel
70 g jyttemel
150 g kokosblomstsukker
4 ss flytende Rapskokos
9 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts natron
0.5 ts Helios vaniljepulver (eller bruk frøene fra 1 vaniljestang/1 ts vaniljeekstrakt)
0.5 ts havsalt

Glasur:
350 g Helios dadler 
2.5 dl kokende vann
1 dl kakaopulver
1 ts Helios vaniljepulver (eller bruk frøene fra 1 vaniljestang/1 ts vaniljeekstrakt)
En klype salt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.

  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i 1 cm tykke skiver.

  3. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, pensle med olivenolje og ovnsbak til de er møre (ca. 20 min).

  4. Avkjøl.

  5. Kjør skivene i en foodprosessor til en pure og kjør kikertsaften inn i pureen. Kjør foodprosessoren på høyeste hastighet i 5 minutter så kikersaft og søtpotet blandes godt. Selve kikertene bruker du i salater eller til å lage nydelig?hummus.

  6. Rør sammen mandelmel, kakao, kokosblomstsukker, bakepulver, natron, vaniljepulver og havsalt i en bakebolle.

  7. Rør inn søtpotetmosen.

  8. Rør deigen sammen til jevn konsistens i en kjøkkenmaskin.

  9. Hell røren over i en bakepapirkledd kakeform (24 cm) og stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Kaken skal være litt bløt.

  10. Avkjøl kaken i formen.

  11. Fjern steinene i dadlene og legg dem i bollen på en foodprosessor. Ha kokende vann over dadlene og la dem mykne i 10 minutter.

  12. Ha i kakaopulver, vanilje og salt og kjør på full hastighet til du har en jevn sjokoladekrem.

  13. Løsne kakebunnen rundt kanten med en kniv. Fjern kanten på formen.

  14. Sett kakefatet opp-ned over kaken, hold kakebunn og fat og vend så bunnen av kakebunnen vender opp på kakefatet.?

    Kilde:
    Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS