Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Raw skogsbærkake

Raw kake full av gode byggeklosser. Raw food er trendy retter av rå ingredienser, komponert til de lekreste retter slik som denne skogsbærkaken.

Ingredienser

Raw bunn:
4 dl Helios havregryn
2 dl revet kokos
12-15 stk Helios dadler uten stein
0.5 ts Helios vaniljepulver evt frøene av en vaniljestang
3 ss flytende honning / Helios lønnesirup / Helios agavesirup 
 
Fyll:
400 g blandede skogsbær (i pose fra frysedisken, evt. en blanding av blåbær, bringebær, bjørnebær, solbær og rips om du har i fryseboksen din)
10 plater gelatin (5 ts naturlig gelatinpulver)
1 beger Gresk Yoghurt vanilje
1 beger Gresk Yoghurt naturell
75 g kokosblomstsukker

Fremgangsmåte

Raw bunn: 

  1. Ha alle ingrediensene unntatt søtningen i en foodprosessor med kraftige kniver.

  2. Kjør til en jevn masse (bruk pulsknappen).

  3. Tilsett søtningen og kjør videre til en jevn deig.

  4. Trykk deigen ut til en jevn bunn i en rund kakeform (24 cm). Ha litt vann på fingrene så deigen ikke klistrer seg fast.

Fyll: 

  1. Tin bærene hvis de er frosne.?

  2. Bløtlegg gelatinplatene/rør ut gelatinpulveret i kaldt vann i 5 minutter.?

  3. Ha alle ingrediensene til fyllet (inklusive gelatinplatene/pulveret) i foodprosessoren. Kjør fyllet godt sammen så gelatinen blir jevnt fordelt i massen.

  4. Hell blandingen over kakebunnen.

  5. Sett kaken kaldt til skogsbærfyllet har stivnet (ca.4 timer).?Jeg pleier å sette den kaldt over natten. Pynt med friske bær, noen blader sitronmelisse og litt zest av en øko sitron.


    Kilde: Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Tips:

Vend inn 2 dl frosne blåbær rett før fyllet has i forma. Dette gjør at du får hele bær i moussen, samtidig som de frosne bærene gjør at moussen stivner enda raskere – hvis du har dårlig tid
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS