Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Laksespyd

Festlig fisk på pinne! Både festmat og hverdagens grillretter kan være både enkle og sunne. Fisk på pinne er en slik rett som fremtoner som festmat, som bare tar få minutter å forberede og som både små og store kropper kan fryde seg over.

Ingredienser

4-500 gram laksefilet skåret i strimler
Helios sesamfrø til å rulle i etter steking

Tips: Laksestrimlene legges i marinade et lite kvarter før de stekes.

Marinade:
0,5 dl Helios olivenolje 
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
2 ss tørket/ 5-6 ss fersk koriander
2-3 hakkede hvitløksfedd
1 ts Helios paprikapulver
1/2 ts Helios spisskummen
1/4 ts Helios gurkemeie
1 ts salt

Enkel rømmedip til fisk:
1,5 dl rømme
1 ts dijonsennep
1 ts tørket dill
1 ss sitronsaft
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Marinade: 

  1. Bland alle ingrediensene og rør godt. Unntatt sesamfrø i en skål, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal benyttes.

Laksespyd: 

  1. Skjær fisken langs og sett de på spydene. 

  2.  Stek spydene 2-3 minutter på hver side i en stekepanne eller grill på middels temperatur og server.

  3. Rull de gjerne sesamfrø. 

Rømmedip til fisk: 

  1. Bland alle ingredienser og rør godt.


    Kilde: Oppskriften er hentet fra TV 2-serien Bra godt, som en del av vårt samarbeid med TV 2 og Berit Nordstrand.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS