Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Tranebærkjeks

Lett
Disse saftige tranebærkjeksene kommer til å bli en favoritt!

Ingredienser

190 g økologisk hvetemel
1 ts Helios bakepulver
0,5 ts salt
115 g usaltet smør
200 g Helios kokosblomstsukker
1 økologisk egg
1 ts Helios vaniljesukker
1 plate økologisk hvit sjokolade, finhakket
1 håndfull Helios tranebær, grovhakket
250 g melis
2 økologisk eggehviter
1 ts økologisk sitronsaft
HeliosTranebær

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en egen bolle.

  2. Visp sammen sukker og smør til det er mykt. Legg til egget og bland godt. Så tilsetter du det tørre og blander godt sammen. bland inn sjokolade og tranebær. Dekk til bollen og la den avkjøles i en time i kjøleskapet. Forvarm ovnen til 175 grader.

  3. Ta ut deigen, del i 2 og rull 2 pølser, kutt hver del i 12-13 skiver, fordel på 3 stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca 10 minutter, ta ut og avkjøl på kjøkkenbenken før du lar de avkjøles videre i kjøleskapet.

  4. Når kakene er ferdig avkjølt lager du melisglasuren; pisk sammen melis, eggehvite og sitronsaft i en kjøkkenmaskin til den er passe tykk. Juster med mer melis eller sitronsaft hvis nødvendig.

  5. Ta ut kakene og topp med glasur.




    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet av og gjengis med tillatelse fra matbloggen Spoon.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS