Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Sjokoladekuler

Glutenfrie sjokoladekuler med havregryn, råkakaopulver og kokos er perfekte når du skal kose deg litt fremover mot jul. Faktisk er de perfekte hele året rundt.

Ingredienser

3 dl glutenfrie havregryn
1 dl Helios Rårørsukker/annen søtning
2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
2 ss Supernature Råkakaopulver
100 g smør
2 ss sterk kaffe/espresso
100 g kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.

  2. Strø kokos over en tallerken (skal dekke godt). Bruk en teskje til å forme små kuler av deigen med hendene. Rull kulene forsiktig i kokosen.

  3. Sett sjokoladekulene på et brett, og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stivnet kan du oppbevare de i kjøleskapet i en luftet boks i flere dager.



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Pappa uten gluten / @pappautengluten 

Tips:

Noen liker disse søtere enn andre. Kjenn etter hvor søt du vil kulene skal være etter hvert som du lager dem, og tilsett eventuelt mer søtning for søtere smak.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS