Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Glutenfritt grovbrød

Skikkelig godt grovbrød med deilig nøttesmak. Kan lages i brødform eller som et rundt brød. Skjær gjerne mønster i brødet med en kniv.

Ingredienser

6 dl kaldt vann
1 pk tørrgjær
50 g Helios Lønnesirup
160 g Helios Mørk Bakemiks
100 g glutenfrie havregryn
100 g Helios Solsikkekjerner
100 g Helios Gresskarkjerner
30 g Helios Linfrø
1 ts salt
Glutenfrie havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett gjær blandet ut i vann og sirup og bland sammen til en jevn fin deig. Ha deigen i en brødform med bakepapir og dryss over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.

  2. Dekk formen med plast eller et kjøkkenhåndkle. La det heve i minimum 1 time.

  3. Stek brødet på 170 grader i ca. 70 minutter.

  4. Avkjøl på rist.



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Pappa uten gluten / @pappautengluten 

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS