Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Glutenfrie scones

Server gjerne disse nydelige sconesene varme med syltetøy og brunost.

Ingredienser

500 g Helios Lys Bakemiks

2 dl lunkent vann

3 dl melk

4 ss olje av oliven eller raps

1 ss bakepulver

2 ss søtning, f. eks sukker eller sirup

1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett melk, vann og olje og rør godt. Kna videre til du får en jevn, fin deig. Tilsett mer vann eller mel ved behov.

  2. Dekk deigen med plast og la den heve et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Form deigen til 2 runde stykker, ca. 2 cm høye. Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir, og bruk en kniv til å dele hvert stykke i fire deler. Ikke skjær helt gjennom. Stek sconesene midt i ovnen på 220 grader i ca. 10-15 minutter. 

  4. Avkjøl på rist. 



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Pappa uten gluten / @pappautengluten 

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS