Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Julens ostekake

En herlig smak av frisk lime og pepperkake i en og samme kake!

Ingredienser

Bunn:
450 g Helios Mandler
200 g Helios Dadler
2 ts kokosolje
4 ts Cocosa Kokossirup eller annen søtning
2 ts Helios Ceylon Kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts frisk revet ingefær

Fyll:
1,5 dl gresk yoghurt
200 g Philadelphia light
2 dl økologisk kremfløte
revet skall fra 2-3 økologisk lime
4 ts Cocosa kokossirup eller annen søtning
4 ss økologisk sitronsaft
1-2 ss kokosblomstsukker
5 plater gelatin
ca. 1/2 dl kokende vann

Kokosflak eller kokoschips som topping

Fremgangsmåte

  1. Kjør mandlene i en foodprosessor.

  2. Tilsett litt og litt dadler, og kokosolje. Hell i krydder og kokossirup

  3. Bland bunnen godt og trykk den jevnt ut i en rund kakeform. Ca. 24 cm. Husk å sett den kaldt mens du lager fyll.

  4. Legg gelatinplatene i kaldt vann.

  5. Riv skall fra lime og sett til side og pisk 2 dl kremfløte.

  6. Tilsett yoghurt og Philadelphia-ost.

  7. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime smaken. Er den litt lite søt anbefaler jeg å spe på med litt kokossukker.

  8. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper.

  9. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunn.Avkjøl i kjøleskap over natten.

  10. Server med deilige sprø kokosflak eller kokoschips!
    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med Bjørg Fagerlie // @fagerlie_hverdagsnytelse_

Tips:

Bland og miks de nøttene og frøene du har tilgjengelig. For et søtere eple kan du helle litt agavesirup over etter ovnsbaking. 
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS