Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Gulrotkake

Gulrotkake! En av våre favorittkaker laget med deilig glasur av (vegansk) kremost, lønnesirup og sitron!

Ingredienser

6 dl malte Helios mandler
2,5 dl bokhvete mel
1 ts Helios bakepulver
1 ts ekte vanilje pulver
2 ts Helios kardemomme
2 ts Helios kanel
2 ts muskatnøtt
1 dl hakkede Helios valnøtter eller rosiner
5 dl finraspet gulrot
1 tommel finraspet ingefær
1 ss Helios eplecidereddik
5 ss Helios eplemos
1,5 dl Helios lønnesirup
1 dl Helios kokosolje
2 ss chiafrø + 8 ss vann (bland sammen)

Glasur
300 gram vegansk "kremost" eller vanlig kremost
5 ss Helios lønnesirup
3 ss juice fra en sitron

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen på 175 grader

  2. Bland sammen malte mandler, bokhvetemel, bakepulver, vanilje, kardemomme, kanel, muskatnøtt og rosiner/valnøtter i en stor bolle.

  3. Tilsett finraspet gulrot og finraspet ingefær, bland det godt sammen.

  4. Tilsett eplecidereddik, eplemos, lønnesirup, kokosolje, og chiafrø-blandingen i bollen og bland alt godt sammen.

  5. Smør to runde kakeformer med kokosolje og ha bakepapir i bunnen.

  6. Del gulrotkakeblandingen i to og hell de over i de to kakeformene.

  7. Stek i ca 25-30 minutter eller til de blir gylne.

  8.  La kakene kjøle seg ned før du smører over glasuren.

  9. Miks sammen glasuringrediensene i en bolle med en skje.

  10. Del glasurblandingen i to og smør det over begge kakene og plasser de oppå hverandre.

  11. Som pynt kan du strø over tørkede blomsterblader (som jeg gjorde), raspet gulrot eller det du har tilgjengelig.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med @kajaand

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS