Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Spansk kyllingform med kikerter

6 porsjoner
En enkel og smakfull middagsrett med saftige kyllinglår. Server gjerne med naturris eller brød til å dyppe i den gode sausen.

Ingredienser

6 kyllinglår
2 bokser Helios tomater, hakkede
1 ss Helios tomatpuré
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Helios olivenolje til steking
3 ansjosfileter
En klype cayennepepper
Revet appelsinskall + saften av en appelsin
2 ts Helios paprikapulver
En håndfull gode steinfrie oliven
1 boks Helios kikerter
1 ts Helios rårørsukker
Helios Himalayasalt og Helios sort pepper  
Eventuelt en klunk med rødvin om du har
Flatbladpersille, hakket

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.

  2. Salt og pepre kyllinglårene og brun dem godt på alle sider i litt olivenolje. Legg dem i en form som er akkurat passe stor.

  3. Stek løk til den er blank og fin.

  4. Tilsett hvitløk, ansjos og tomatpure og stek et par minutter til under omrøring.

  5. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra persille, og kok opp. Hell sausen over kyllingen og la formen stå i ovnen i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

  6. Dryss over hakket persille og server gjerne med ris, en grønnsaksrett og en grønn salat.



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Mye Smak Instagram: myesmak.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS