Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Snickerskuler

Middels
ca 30 min
30
Disse er farlig gode, pass på å ikke spise alle selv..

Ingredienser

250 g Helios peanøttsmør
3-4 ss lys sirup
0,5 dl Helios rårørsukker
1/4 ts Helios vaniljepulver
1 dl hakka peanøtter
4 dl cornflakes
200 g mørk kokesjokolade
1 ss Helios kokosolje
2 ss hakka peanøtter til pynt

Fremgangsmåte

  1. Rør saman peanøttsmør, sirup, sukker og vaniljepulver til ei jamn blanding i ei lita kasserolle på middels varme.

  2. Tilset grovhakka peanøtter og grovknust cornflakes. Rør godt saman.

  3. Form runde kuler og set på eit bakepapirkledd brett. Set kulene i frysaren medan du gjer klar sjokoladen.

  4. Knekk sjokoladen i små bitar og ha den i ei skål som toler varme.

  5. Kok opp ei lita kasserolle med vatn, set skåla med sjokolade over og la sjokoladen smelte. Skåla må ikkje vere i kontakt med vatnet under. Rør inn kokosoljen i sjokoladen.

  6. Bruk ein gaffel og vend ei og ei snickerskule i sjokoladen. Set tilbake på bakepapiret og strø hakka peanøtter på toppen.

  7. Oppbevar snickerskulene i tett boks i kjøleskapet, dei held seg lenge.



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matblogger Kvardagsmat

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS