Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Marokkansk kyllinggryte

30 minutter
4 porsjoner
En herlig eksotisk gryte med spennende smaker.

Ingredienser

2 løk
2 fedd kvitløk
400 g kylling
2 ss Helios stekeolje 
1 dl rosiner
1 ts sriracha
1 ts spisskummen
1/2 ts Helios kanel
1 ts koriander
1 boks Helios hakka tomat
4-6 dl kyllingkraft
2 gulrot
1 ss sitronsaft
Salt og pepar
1 dl mandelflak

 

Yoghurtdressing
2 dl yoghurt naturell
1 ss sitronsaft
1/2 ts koriander


Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i bitar og brun den raskt i oljen. Bruk helst ei gryte med tjukk botn.

  2. Del løk og kvitløk i terningar og mindre bitar og ha i. La alt surre til løken er blank.

  3. Vend inn sriracha og krydder, hell så over hakka tomat og kraft. Kok opp.

  4. Skrell og riv gulrot på eit råkostjarn. Ha dette i gryta saman med rosinene. La småkoke i 10-15 minutt, smak så til med sitron, salt og pepar.

  5. Rist mandelflaka i ei tørr steikepanne og strø over før servering.

  6. Rør saman yoghurtdressingen og lag couscous etter instruksjon frå pakken. Servér med det same.

Kilde:
Oppskrift og bilete er utarbeida som ein del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat. 

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS