Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Bønnegryte med blomkålris

4
Bønnegryte med masse gode smaker og en deilig blomkålris

Ingredienser

400 g kjøttdeig av storfe
Helios smaksnøytral kokosolje
1-2 hvitløksfedd
1 boks Helios bønner i tomatsaus
2 ss Helios tomatpuré
2 ts chilipepper
Salt og pepper
Ett stort blomkålhode
5 dl vann
4 ts Helios grønnsaksbuljong
1 avokado
Litt Helios urtesalt
Litt majones av god kvalitet

Topping:
Friske urter
Litt fersk chili

Fremgangsmåte

  1. Ha kjøttdeig og litt kokosolje i en varm panne. Stek kjøttet til det er gjennomstekt og tilsett finhakket hvitløk.

  2. La det surre lett før du tilsetter bønner i tomatsaus og tomatpuré. Krydre med chilipepper og smak til med salt og pepper.
    Senk temperaturen og la gryten stå og putre.

  3. Finn frem en kjøkkenmaskin eller et grovt rivjern og kjør/riv blomkålen til ønsket konsistens.

  4. Tilsett blomkålen i en gryte sammen med 5 dl vann og tilsett grønnsaksbuljong. La det koke opp før du heller av vannet.

  5. Mens blomkålen koker opp kan du dele en avokoado i to, fjerne steinen og ta ut avokadokjøttet med en skje.
    Legg avokadokjøttet i en liten skål, mos kjøttet med en gaffel og smak til med urtesalt.

  6. Legg tomatgryten og blomkålrisen i en serveringsbolle. Legg på avokadomos, litt majones og pynt med friske urter og fersk chili.








    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Lille Linnea Instagram: @lillelinnea

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS