Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Smuldrepai med epler

40 minutter
6-8
Deilig hverdagskake med epler, kanel, koksblomstsukker og havregryn. Serveres varm og nystekt, gjerne med vaniljeis!

Ingredienser

100 g smør
100 g Helios kokosblomstsukker
50 g Helios havregryn
50 g Helios mandlar
50 g Helios valnøtter
3-4 epler
1 ts Helios ceylon kanel
1 ss perlesukker (kan sløyfast)

Fremgangsmåte

  1. Set omnen på 200 grader over- og undervarme.

  2. Skrell og del epla i terningar. Fordel dei utover i ei eldfast form.

  3. Strø kanel og 1 ss av sukkeret over epla.

  4. Smuldre saman smør, sukker, havregryn, mandlar og valnøtter i ei kjøkkenmaskin med S-knivar, eller for hand. Gjer du dette for hand kan du gjerne grovhakke mandlar og valnøtter før du smuldrar det saman.

  5. Fordel smuldredeiga over epla og steik midt i omnen i ca 30 minutt.

  6. Strø perlesukker over smuldrepaien og server med vaniljeis eller vaniljesaus til.



Kilde:
Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.Instagram: @kvardagsmat.

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS