Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Lun bulgur

4
En lun, krydret bulgursalat med tørket frukt, syrlig eple, lett karamellisert søtpotet og nøtter. Perfekt til lunsj for skole eller jobb, eller som en siderett til middagen.

Ingredienser

2 dl Helios bulgur
4 dl vann
½ ts Helios malt Ceylon kanel
½ ts Helios malt kardemomme
½ ts malt spisskummen
¼ ts malt paprika
¼ ts nykvernet pepper
½ ts salt
1 søtpotet, i terninger
1 ss Helios rapsolje
1 ts malt paprika
1 ts Helios lønnesirup
½-1 syrlig eple, i terninger
En neve Helios rosiner
En neve Helios tørket aprikos, grovhakket
2 ss Helios tørkede tranebær
¼ rødløk, finhakket
En liten neve Helios valnøtter eller mandler, grovhakket
1-2 ss olivenolje
Ev. ekstra salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok bulgur som anvist på pakken, men ha kanel, kardemomme, spisskummen, ¼ ts paprika, pepper og salt i kokevannet.

  2. . Mens bulguren koker, stekes søtpotet-terningene i litt rapsolje til de er møre. Dryss over 1 ts malt paprika og lønnesirup og vend alt godt inn. La søtpoteten karamelliseres lett.

  3. Bland sammen kokt bulgur, søtpotet og de andre ingrediensene. Fullfør ved å vende inn olivenolje og eventuelt litt ekstra salt og pepper.



    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Grønn Matglede Instagram: @plantbasedirene

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS