Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Tilslørte bondepiker med eplemos

Lett
30 min
4 porsjoner

Disse tilslørte bondepikene er laget med eplemos som hovedingrediens. Kavring er erstattet med økologiske valnøtter for å gi desserten et ekstra piff. Sammen med kanel og tørkede blomster så blir desserten full av gode smaker. 

Ingredienser

300 gram Helios valnøtter
4 ss honning
1 ts sukker
1/2 ts kanel
3 dl økologisk kremfløte
1 ts Helios vaniljepulver
1-2 glass Helios eplemos
Spiselige blomster (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen på 200 grader. Rør sammen 230 gram valnøtter, honning og sukker. Ha nøttene over på et bakebrett med bakepapir. Sett brettet inn i ovnen og stek nøttene i 4-5 minutter. La nøttene avkjøles før du tar dem i bruk. Valnøttene som ikke ble karamellisert kan brukes som garnityr.

  2. Pisk kremfløte og vaniljesukker sammen til det blir en myk og luftig krem. Hakk opp de karamelliserte nøttene.

  3. Denne desserten er enkel å sette sammen, bruk porsjonsglass som base og start med å legge et lag av eplemos i bunnen av glassene. Legg eplemos, krem og karamelliserte valnøtter lagvis oppå hverandre. Strø finmalt kanel og eventuelt spiselige blomster mellom lagene.

Kilde:
Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen  Basilico.no. Instagram: @basilico.no 
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS