Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Flettekrans med eplemos og kanel

3 timar
6-8 porsjonar
Flettekrans med ein herleg miks av mykje snadder!

Ingredienser

5 dl H-mjølk
150 g sukker
1 ts kardemomme
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 egg
150 g smør
900 g kveitemjøl + litt ekstra
1 glass Helios eplemos
1 eple (kan sløyfast)
2-3 ss Helios kanel
1 egg til pensling
2-3 ss perlesukker til pynt

Fremgangsmåte

  1. Varm mjølka til ho er fingervarm. Ha den i ein bakebolle og tilset sukker, kardemomme, gjær, salt, egg og kveitemjøl.

  2. Elt saman i 5-10 minutt til du har ei jamn deig.

  3. Del smøret i terningar og ha det i bakebollen, elt vidare i 5-10 minutt til du har ei jamn deig igjen.

  4. Dekk til bakebollen og la deiga heve i 1 time, til den har blitt nær dobbel så stor.

  5. Bruk godt med mjøl på bakebordet og kjevle ut eit retangel på 80 x 40 cm.

  6. Stryk utover eit jamt lag med eplemos og fordel kanelen over. Skrell og del eplet i små terningar og strø dette over.

  7. Rull saman deiga, som ei rullekake, og splitt så rullen på langs ved hjelp av ein skarp kniv. La deiga hengje saman ca 5 cm på eine sida, og flett så dei to delane saman frå denne sida. Det er lettast om du flettar saman medan du flyttar deiga over på eit bakepapir, for etter at kransen er klar er det ikkje så lett å få til.

  8. Dekk til kransen med eit klede og la etterheve i 30 min.

  9. Pensle kransen med eit samanvispa egg og strø over perlesukker.

  10. Steik kransen midt i omnen på 200 grader over- og undervarme til den er gyllen under. Dette tek ca 30 minutt.

  11. Avkjøl kransen på ei rist og vent minst 15-20 minutt før du deler den i stykker.


    Kilde:
    Oppskrift og bilete er utarbeida som ein del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

     

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS