Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Satayspyd med peanøttsaus

Middels
4 personer
Denne asiatiske retten finnes i mange versjoner, men vår favoritt er denne fra @kvardagsmat!

Ingredienser

400 g kylling/biffkjøtt
1-2 stilker sitrongress (eller skallet fra en sitron)
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk
4 ss Helios økologisk kokosolje (eller solsikkeolje)
1 ts chilipulver
1 ts koriander
2 ts Helios økologisk gurkemeie
4 ts kechap manis (Indonesisk søt soyasaus)
1 ts oyster sauce

Peanøttsaus:
400 ml Helios økologisk kokosmelk
2 ss red curry paste (eller sambal oelek)
2 dl Helios økologisk peanøttsmør
1/2 ts salt
1,5 dl Helios økologisk kokosblomstsukker
2 ss Helios økologisk eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. Lag marinaden først ved å finhakke sitrongress (den hvite delen) og løk. Bland sammen med olje, krydder og saus. Del opp kyllingen/biffkjøttet i mindre biter. Ha bitene i en plastpose og bland godt med marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet så lenge du har tid, gjerne over natten.

  2. Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten gryte. Kok opp og la småkoke på lav varme i 10 minutter. Server sausen lunken (den kan gjerne avkjøles og varmes opp igjen).

  3. Legg grillspyda i vann ca 30 min og tre dei marinerte bitene på spydene. Grill til kyllingen er gjennomstekt. Server kyllingsatay med ris og peanøttsaus til.

    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

     

Tips:

Server gjerne med Helios basmatiris
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS