Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Kyllingkjøttboller med quinoa

Middels
3 porsjoner
Saftig og næringsrike kjøttboller med wokede grønnsaker.

Ingredienser

Kyllingkjøttboller:
1 dl Helios hvit quinoa
400 g kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk
0,5 løk
1 økologgisk egg
4 ss maisstivelse
0,5 ts Helios urtesalt
0,25 ts cayennepepper
2 ss Helios rapsolje

Saus:
0,5 lime
0,5 dl ss soyasaus
2,5 dl vann
1 ss sesamolje
1,5 ss Helios rårørsukker
1 ss fiskesaus
2 ss maisstivelse

Wokede grønnsaker:
0,5 løk
1 paprika
4 vårløk
2 gulrøtter
100 g sukkererter
2 ss Helios rapsolje

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa som anvist på pakken og kjøl ned. Finhakk løk og hvitløk (til kjøttboller). Bland det hele med kjøttdeig, quinoa, egg, cayennepepper, urtesalt og maisstivelse. Trill runde kjøttboller og brun dem godt på hver side i litt rapsolje på middels til sterk varme.

  2. Hakk løk og paprika i grove biter, vårløk i ringer og gulrøtter i staver. Stek løk, paprika og gulrøtter til det er mørt i litt rapsolje. Tilsett sukkererter og vårløk mot slutten av steketiden. Dette skal kun stekes raskt.

  3. Klem saften ut av limen og bland den med resten av ingrediensene til sausen. Hell sausen over kjøttbollene og la den koke opp på middels varme. La det hele småkoke til sausen tykner noe. Tilsett grønnsaker og varm opp.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Mias mat.

Tips:

Server gjerne med Helios basmatiris eller nudler.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS