Content1 | col1
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Tomat Passata – smak og tradisjon fra Italia

Saus av økologiske tomater på flaske – enklere blir det ikke. Derfor er også Helios Passata en av våre absolutte favoritter. Med en flaske Passata i skapet har du alltid et godt utgangspunkt for en velsmakende middag.

Solmodne tomater året rundt

Passata er en saus av solmodne tomater fra Italia som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Denne tradisjonen oppstod i Sør-Italia, hvor nesten hver familie laget sin egen passata når det var overflod av tomater på slutten av sommeren. Etter at tomatene var silt, ble de hermetisert og lagret på glass eller flasker. Dermed hadde de nydelig saus tilgjengelig til matlaging hele året.

 

Helios passata

Helios passata blir produsert i den nordlige provinsen Cremona i Italia, som er kjent for sitt gunstige jordsmonn og klima.

 

Under innhøstingen håndplukkes tomatene ute i åkeren, og kun tomater som er godt modne brukes til å lage høykvalitetspassata. Høstemaskinene klarer ikke å velge ut tomater som har akkurat den riktige modenheten.

 

BILDE: Her ute i åkrene blir alle tomatene håndplukket når de er akkurat passe modne.

 

Etter innhøstingen blir tomatene behandlet rå, uten tilsetning av sukker eller andre ingredienser.

 

Det viktigste parameteret er andelen av den totale sukkermengden og innholdet av antioksidanten lykopen. Dette er helt vesentlig for å produsere tomatsaus av god kvalitet, og innholdet er ekstra høyt i godt modne tomater.

 

Et annet viktig og kristisk punkt er tiden mellom innhøstning og behandling av tomatene. Dette må gjøres innen 24 timer.

 

For å opprettholde smaken, lukten og utseende blir passataen pasteurisert etter at den er helt over på flasker. Helios passata inneholder kun saus av tomater, og ingenting annet.

 

Rimelig og anvendelig basisvare

Passata er en rimelig basisvare med god holdbarhet som kan brukes i alle retter hvor det er behov for tomater. Ettersom skinnet ikke er med får du en jevnere masse.

 

Sausen kan brukes som den er til for eksempel pasta, eller som base på pizza, i lasagne, i supper og sauser.

 

 

Prøv disse to nydelige oppskriftene:

Varmende middelhavssuppe
Fyldig tomatsuppe

 

Publisert: 29.04.2016


Tomat - fargerik og smakfull

18.05.2012 Tomaten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og kom til Europa på 1500 tallet. Den dyrkes i dag over store deler av verden.
Les mer »
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS